De bijeenkomst ‘Kan ík wat verdienen met social media?’ op 11 april in Bleiswijk was een groot succes. De bijeenkomst telde ruim 110 bezoekers en vond plaats bij Van der Linde Interieur in Bleiswijk.

11 april 2013 foto 2Veel ondernemers hebben koudwatervrees als het gaat om social media. Ze weten niet hoe bijvoorbeeld Twitter of Facebook te gebruiken om te communiceren met klanten en relaties. Daarom werd besloten een gratis bijeenkomst te organiseren. Thema van de bijeenkomst was ‘Kan ík wat verdienen met social media?’.

De bijeenkomst vond plaats bij Van der Linde Interieur in Bleiswijk van Gerard van Dam en Mira van der Linda. Van Dam verwelkomde de bezoekers in zijn winkel. Mario van Vliet (Mocca Communicatie & Coördinatie uit Bleiswijk) vertelde vervolgens tijdens welke verschillende social media er zijn en wat de trends zijn in het gebruik van bijvoorbeeld Facebook, Instagram, LinkedIn en Pinterest.

Daarna gaf Wilma Hokke (WHMedia, eveneens uit Bleiswijk) voorbeelden van regionale ondernemers die social media inzetten. Zo leerden bezoekers dat sommige winkeliers dagelijks met enkele duizenden consumenten communiceren door een enkel twitterbericht.

11 april 2013 foto 1De bijeenkomst eindigde met een gezellige borrel. Bovendien was er een demonstratie van 3D-printers door het Utrechtse bedrijf Felix Robotics. Alle bezoekers konden een 3D-geprinte gadget mee naar huis nemen. De bijeenkomst werd mede mogelijk gemaakt door sponsoren Wijnhuis Wooning, De With Vers & Co. en De Theeroos.

Bekijk de presentatie die Mario van Vliet deze avond verzorgde.